Report (Bericht) zugänglich unter
URL: http://scidok.sulb.uni-saarland.de/volltexte/2011/3570/

Strategies for adding control information to declarative grammars

Uszkoreit, Hans

Quelle: (1991) Kaiserslautern ; Saarbrücken : DFKI, 1991

SWD-Schlagwörter: Künstliche Intelligenz , Sprachverarbeitung
Institut: DFKI Deutsches Forschungszentrum für Künstliche Intelligenz
DDC-Sachgruppe: Informatik
Dokumentart: Report (Bericht)
Schriftenreihe: Research report / Deutsches Forschungszentrum für Künstliche Intelligenz [ISSN 0946-008x]
Bandnummer: 91-29
Erstellungsjahr: 1991
Publikationsdatum: 16.05.2011
Kurzfassung auf Englisch: Strategies are proposed for combining different kinds of constraints in declarative grammars with a detachable layer of control information. The added control information is the basis for parametrized dynamically controlled linguistic deduction, a form of linguistic processing that permits the implementation of plausible linguistic performance models without giving up the declarative formulation of linguistic competence. The information can be used by the linguistic processor for ordering the sequence in which conjuncts and disjuncts are processed, for mixing depth-first and breadth-first search, for cutting off undesired derivations, and for constraint-relaxation.
Lizenz: Standard-Veröffentlichungsvertrag