Report (Bericht) zugänglich unter
URL: http://scidok.sulb.uni-saarland.de/volltexte/2011/3609/

Combining terminological and rule-based reasoning for abstraction processes

Hanschke, Philipp ; Hinkelmann, Knut

Quelle: (1992) Kaiserslautern ; Saarbrücken : DFKI, 1992

SWD-Schlagwörter: Künstliche Intelligenz , Terminologische Sprache , Computerlinguistik , CAD
Institut: DFKI Deutsches Forschungszentrum für Künstliche Intelligenz
DDC-Sachgruppe: Informatik
Dokumentart: Report (Bericht)
Schriftenreihe: Research report / Deutsches Forschungszentrum für Künstliche Intelligenz [ISSN 0946-008x]
Bandnummer: 92-40
Erstellungsjahr: 1992
Publikationsdatum: 27.05.2011
Kurzfassung auf Englisch: Terminological reasoning systems directly support the abstraction mechanisms generalization and classification. But they do not bother about aggregation and have some problems with reasoning demands such as concrete domains, sequences of finite but unbounded size and derived attributes. The paper demonstrates the relevance of these issues in an analysis of a mechanical engineering application and suggests an integration of a forward-chaining rule system with a terminological logic as a solution to these problems.
Lizenz: Standard-Veröffentlichungsvertrag