Report (Bericht) zugänglich unter
URL: http://scidok.sulb.uni-saarland.de/volltexte/2011/4133/

Experimental investigation on the perceptual consistency and the automatic recognition of prosodic units in spoken German

Reyelt, Matthias

Quelle: (1995) Saarbrücken, 1995
Dokument 1.pdf (117 KB)

SWD-Schlagwörter: Künstliche Intelligenz
Institut: DFKI Deutsches Forschungszentrum für Künstliche Intelligenz
DDC-Sachgruppe: Informatik
Dokumentart: Report (Bericht)
Schriftenreihe: Vm-Report / Verbmobil, Verbundvorhaben, [Deutsches Forschungszentrum für Künstliche Intelligenz]
Bandnummer: 76
Erstellungsjahr: 1995
Publikationsdatum: 26.08.2011
Kurzfassung auf Englisch: A corpus of about 500 sentences has been prosodically labelled by five students. They marked into national phrase boundaries and accented syllables. The paper describes the inventory of prosodic labels that was used in the experiment and the resulting consistency of the parallel transcriptions. Also some preliminary results of the automatic recognition of these prosodic categories are presented.
Lizenz: Standard-Veröffentlichungsvertrag