Report (Bericht) zugänglich unter
URL: http://scidok.sulb.uni-saarland.de/volltexte/2011/4163/

Filled pauses in spontaneous speech

Batliner, Anton ; Kießling, Andreas ; Burger, Susanne ; Nöth, Elmar

Quelle: (1995) Saarbrücken, 1995
Dokument 1.pdf (168 KB)

SWD-Schlagwörter: Künstliche Intelligenz
Institut: DFKI Deutsches Forschungszentrum für Künstliche Intelligenz
DDC-Sachgruppe: Informatik
Dokumentart: Report (Bericht)
Schriftenreihe: Vm-Report / Verbmobil, Verbundvorhaben, [Deutsches Forschungszentrum für Künstliche Intelligenz]
Bandnummer: 88
Erstellungsjahr: 1995
Publikationsdatum: 05.09.2011
Kurzfassung auf Englisch: Filled pauses as, e.g., uh, eh, signal disfluencies, i.e. hesitations or repairs. They do normally not occur in read speech and were therefore up to now rather seldom investigated: they must, however, be accounted for in the (automatic) processing of spontaneous speech. We present descriptive statistics and the results of an automatic classification of filled pauses in the database of the VERBMOBIL project and discuss the relevancy of different prosodic features for the marking of different types.
Lizenz: Standard-Veröffentlichungsvertrag