Preprint (Vorabdruck) zugänglich unter
URL: http://scidok.sulb.uni-saarland.de/volltexte/2012/4627/

Partial regularity for higher order variational problems under anisotropic growth conditions

Apushkinskaya, Darya ; Fuchs, Martin

Dokument 1.pdf (218 KB)

Freie Schlagwörter (Englisch): variational problems of higher order , nonstandard growth , regularity of minimizers
Institut: Fachrichtung 6.1 - Mathematik
DDC-Sachgruppe: Mathematik
Dokumentart: Preprint (Vorabdruck)
Schriftenreihe: Preprint / Fachrichtung Mathematik, Universit├Ąt des Saarlandes
Bandnummer: 159
Erstellungsjahr: 2005
Publikationsdatum: 05.03.2012
Kurzfassung auf Englisch: We prove a partial regularity result for local minimizers u : \mathbb{R}^{n}\supset\Omega\rightarrow\mathbb{R}^{M} of the variational integral J(u,\Omega)=\int_{\Omega}f(\nabla^{k}u)dx, where k is any integer and f is a strictly convex integrand of anisotropic (p,q)-growth with exponents satisfying the condition q < p(1 + 2/n). This is some extension of the regularity theorem obtained in [BF2] for the case n = 2.
Lizenz: Standard-Veröffentlichungsvertrag